In een recente podcast, bespreken Bert Geerts van Morgo Folietechniek en Pieter van den Heuvel van Rockpanel, onder leiding van Marinda den Hollander, de voorhoede van gevelconstructie-ontwikkelingen. Deze discussie belicht de essentiële thema’s van brandveiligheid, duurzaamheid, en de invloed van nieuwe regelgeving, zoals de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb).

De Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen: Een Katalysator voor Innovatie

De activering van de Wkb op 1 januari 2024 introduceert vernieuwde eisen voor leveranciers in de bouwsector. Morgo Folietechniek grijpt deze ontwikkeling aan als een gelegenheid om de samenwerking met Rockpanel te intensiveren. Deze synergie leidt tot geavanceerde en geïntegreerde geveloplossingen die niet alleen de nieuwste normen overtreffen maar ook de verwachtingen van de branche vooruitstuwen.

Brandveiligheid Gegarandeerd door Vooruitstrevende Folietechniek

Brandveiligheid is een topprioriteit in het ontwerp van gevels. Morgo’s technische bouwfolies zijn cruciaal in het bieden van deze veiligheid, waarbij een holistische benadering van de gevelconstructie essentieel is. De samenwerking met Rockpanel zorgt voor een fundament van zekerheid tegen de achtergrond van strenge regelgeving. Hoewel laboratoriumtesten hun waarde bewijzen, benadrukken beide experts de onvervangbare inzichten die praktijkervaringen bieden.

Duurzaamheid en Circulariteit: Een Gedeelde Visie

In een tijdperk waarin circulariteit en duurzaamheid sleutelwoorden zijn binnen de bouw, versterken Morgo en Rockpanel hun commitment aan een groenere toekomst. Deze partnerschap bevordert een duurzamere gevelarchitectuur door de implementatie van innovatieve, milieuvriendelijke materialen. Bert Geerts onderstreept het belang van constante innovatie en de exploratie van nieuwe duurzame praktijken en materialen, wat wijst op een toekomst waarin bouwen niet alleen over esthetiek gaat, maar ook over verantwoordelijkheid tegenover onze planeet.