Eisedicht manchetten

Geveloplossingen

Gratis advies op maat
Luchtdichtheid
Waterkerendheid
Makkelijk verwerkbaar

Als Morgo Folietechniek BV staan wij garant voor een compleet programma producten
voor de prefab industrie. Wij bieden onze producten dan ook graag conceptueel aan,
wat wil zeggen dat alles op elkaar is afgestemd en getest.

Onze geveloplossingen

In de huidige prefab markt worden de eisen steeds strenger en moeten we de kwaliteit gaan borgen. Luchtdichtheid en waterkerendheid zijn twee zeer belangrijke thema’s binnen de prefab industrie, zeker bij hoogbouw. Het gaat om de details die er voor zorgen of een element voldoet aan de gestelde eisen.
Om een kwalitatieve opbouw te realiseren moeten we denken in concepten. Producten zijn onderdeel van een concept en het totaal moet aan de gevraagde kwaliteit
voldoen.

Afdichting hoeken binnenzijde

Binnen onze huidige wijze van prefab bouwen krijgen we veel te maken met element sparingen waar later kozijnen in worden aangebracht. Het afwerken van de vier in/uitwendige hoeken van de sparing zijn cruciaal voor een optimale luchtdichting aan de binnenzijde.
De MorgoDicht ZK Prefab hoeken zijn voorzien van een hoogwaardige acrylaat belijming. Deze belijming is voorzien van een schutlaag die uit meerdere delen bestaat.
Dit maakt dat deze hoeken op een juiste maar ook werkbare wijze snel kunnen worden aangebracht.
Gebruik bij het aanbrengen van de hoeken een aandrukroller voor een optimaal resultaat.
Het aanhelen van de hoeken op de stijlen en dorpels gebeurt met de Airseal Green tape.

Zie productpagina

Afdichting leidingdoorvoeren binnenzijde

Om luchtdicht te kunnen bouwen is het noodzakelijk dat onderbrekingen van de damp-remmende folie zorgvuldig worden afgewerkt. Wanneer er kabels en elektra leidingen in het element worden aangebracht ontstaat er een luchtlek in de dampremmende laag.
Om een juiste luchtdichting te garanderen is het toepassen van de MorgoDicht manchetten noodzakelijk.
De manchetten bestaan uit een EPDM manchet in diverse diameters, voorzien van een plakplaat met een acrylaat belijming.
Door de combinatie van de manchet en de plakplaat als een product, wordt de leidingdoorvoer afgedicht en verzorgt de plakplaat het herstel van de damp-remmende folie als een geheel.

Zie productpagina

Afdichting hoeken buitenzijde

Binnen onze huidige wijze van prefab bouwen krijgen we veel te maken met element sparingen waar later kozijnen in worden aangebracht. Het afwerken van de vier in/uitwendige hoeken van de sparing aan de buitenzijde van het element zijn cruciaal voor een optimale waterkerendheid.
De MorgoDicht ZK Fassade hoeken zijn gemaakt van de Morgo Fassade folie en aan de achterzijde voorzien van een hoogwaardige acrylaat belijming. Deze belijming is voorzien van een schutlaag die uit meerdere delen bestaat. Dit maakt dat deze hoeken op een juiste maar ook werkbare wijze snel kunnen worden aangebracht.
Gebruik bij het aanbrengen van de hoeken een aandrukroller voor een optimaal resultaat.
Het aanhelen van de hoeken op de stijlen en dorpels gebeurt bij voorkeur met de Airseal Black UV tape

Zie productpagina

Morgo EPDM Prefab Manchet

In de prefab- en gevelindustrie is water- en luchtdicht afwerken van kozijnaansluitingen erg belangrijk.
Morgo Folietechniek BV heeft hiervoor de oplossing ontwikkeld met een MorgoDicht EPDM Prefab
Manchet. Deze EPDM manchetten (uitgevoerd met 4 gelaste hoeken) garanderen een kwalitatief hoogwaardige aansluiting tussen
kozijn en gevelelement. De manchetten worden op de door u aangegeven maatvoering per project gefabriceerd.
Deze prefab oplossing sluit naadloos aan bij het conceptuele denken en tevens op de eisen van de Wkb.

Zie productpagina

Afdichting hoeken

Wanneer er in/uitwendige hoeken ontstaan bij steenachtige ondergronden is het noodzakelijk deze op juiste wijze af te dichten. In sommige situaties is de steenachtige ondergrond de basis waar we een houten kozijn op monteren. Een andere situatie kan zijn dat er een raamwerk van steenachtige materialen wordt gemaakt, waar we later een kozijn in aanbrengen. De MorgoDicht ZK Butyl hoeken zorgen ervoor dat de vier hoeken bij elementsparingen of hoekaansluitingen op steenachtige materialen op een juiste wijze kunnen worden ingeplakt.
De butyl kleeflaag heeft als voordeel dat hij vulkaniseert en uitermate goed hecht op zowel steenachtige als houten ondergrond. Bij zuigende ondergronden altijd de Airseal Primer gebruiken. De butyl kleeflaag is voorzien van een schutlaag die bestaat uit meerdere delen. Dit maakt dat deze hoeken op een juiste maar ook werkbare wijze snel kunnen worden aangebracht. Gebruik bij het aanbrengen van de hoeken een aandrukroller voor een optimaal resultaat. Het aanhelen van de hoeken op de stijlen en dorpels gebeurt met de Morgo Butyltape.

Zie productpagina

“Morgo Folietechniek was al in een vroeg stadium bij ons project betrokken. Niet alleen als leverancier, maar nadrukkelijk ook als adviseur.”
- René de Nijs, van Metal Design Works

Advies nodig over manchetten?

Neem contact op

Meer weten over manchetten?

Morgo Folietechniek is al meer dan veertig jaar specialist in het ontwikkelen, produceren en leveren van afdichtingsmanchetten.

Wilt u meer weten over afdichtingsmanchetten of bent u benieuwd welke u nodig heeft?

Neem contact op met Morgo Folietechniek B.V. voor een advies op maat over de juiste afdichtingsmanchet.

Gratis advies op maat