Brandwerende folie

Gratis advies op maat
Makkelijk verwerkbaar
Ruim assortiment
Interne kwaliteits bewaking

In de afgelopen tijd is de aandacht voor brandveilig bouwen en renoveren vanuit de overheid, architecten en bouwbedrijven enorm toegenomen. Brandwerende folie is  hier ook onderdeel van en kunnen van grote invloed zijn op de brandwerendheid van een constructie. Door het gebruik van brandwerende folie kan vuur zich minder makkelijk voorplanten, wat weer kostbare tijd oplevert voor de evacuatie van mensen uit het gebouw en het bestrijden van het vuur. Morgo Folietechniek heeft een aantal innovatieve brandwerende folies in het programma met brandklasse A2 en B volgens EN13501. 

Kies de juiste brandwerende folie!

Hieronder een overzicht van een aantal brandwerende folie oplossingen van Morgo Folietechniek:

Morgo Firetdoek

Morgo Firetdoek is een nonwoven vliesdoek dat met name binnen wordt toegepast voor de afwerking van open lattenbinnenwanden, open lattenplafonds en geperforeerde plafondsystemen. Naast het esthetische effect en het voorkomen van inkijk in de constructie heeft het doek een akoestische functie.

Morgo Firetdoek is damp-open, brandwerend en vocht- en schimmelbestendig en voorzien van brandklasse A2,s1-d0. Het lichtgewicht doek (ca 150 gr per m2) kan door middel van nieten of schroeven worden aangebracht op diverse materialen zoals metaal, gips of hout.

Fassawall FireStop A2

Fassawall FireStop A2 is een revolutionair nieuwe gevelfolie. Door het gebruik van glasvezel in combinatie met een speciaal mengsel van diverse soorten Polyurethaan beschikt deze nieuwe folie over brandklasse A2-s1,d0. Deze zeer sterke folie is damp-open, waterkerend en bestendig tegen temperaturen tot +400°C.

MorgoFassade UV-FR

MorgoFassade UV-FR is dankzij speciale UV-stabilisatoren toepasbaar achter gedeeltelijk open gevelconstructies tot maar liefst 40 mm en 40 procent per vierkante meter. De folie weegt circa 270 gram per vierkante meter, is waterkerend, damp-open en brandklasse B-s1,d0.

MorgoFassade Standaard-Xtra

MorgoFassade Standaard-Xtra is een UV gestabiliseerde gevelfolie voor toepassing achter gedeeltelijk open gevels tot 30 mm en 30 procent per vierkante meter. De folie weegt circa 195 gram per vierkante meter, is ook leverbaar in 3.00m1 breedte, is waterkerend, damp-open en heeft brandklasse B-s1,d0.

MorgoFassade Standaard

MorgoFassade Standaard is een UV gestabiliseerde gevelfolie voor toepassing achter gedeeltelijk open gevels tot 30 mm en 30 procent per vierkante meter. De folie weegt circa 210 gram per vierkante meter, is waterkerend, damp-open en heeft brandklasse B-s1,d0.

MorgoFassade Economic

MorgoFassade Economic is een UV-gestabiliseerd gevelfolie voor toepassing achter gedeeltelijk open gevels tot 20 mm en 20 procent per vierkante meter. De folie weegt circa 200 gram per vierkante meter, is waterkerend, damp-open en is brandklasse B-s1,d0.

MorgoVent 150FR Monolitisch

MorgoVent 150FR Monolitisch is een drielaags dak- en wandfolie, voorzien van een polypropeen top- en onderlaag, met daartussen een monolitische TPU film. De folie beschikt met een W1 classificatie over uitstekende waterkerende eigenschappen, is dampopen en weegt circa 145 gram per vierkante meter. De MorgoVent 150FR Monolitisch heeft een sd-waarde van 0,08 meter, voorzien van brandklasse B1-s1,d0 en staat garant voor een uitstekende bescherming van gesloten daken en wanden.

“Morgo heeft echt veel kennis in huis en werkt oplossingsgericht mee. Zo hebben we meermalen een spoedlevering kunnen plaatsen. Voor ons heel belangrijk, want als we niet de juiste materialen hebben, staan hier dertien monteurs niets te doen, met alle financiële consequenties van dien.”
- Coen Groen, uitvoerder van Rollecate Groep

Advies over brandwerende folies?

Neem contact op

Meer weten over brandwerende folies?

Morgo Folietechniek is al meer dan dertig jaar specialist in het ontwikkelen, produceren en leveren van brandwerende folies.

Wilt u meer weten over brandwerende folies? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

Gratis advies op maat