Dakfolie

De juiste dakfolie voor elke toepassing

Gratis advies op maat
Waterkerend, damp-open
UV-gestabiliseerd
Mechanisch sterk

Bij Morgo Folietechniek B.V. werken we constant aan het ontwikkelen van nieuwe bouwfolies die nog betere eigenschappen hebben en nog meer toepassingen mogelijk maken. We bieden een zeer uitgebreid assortiment dak folies, geschikt voor zowel de binnen- als de buitenzijde van de dakconstructie. U heeft daarbij keuze uit diverse varianten met uiteenlopende eigenschappen op het gebied van sterkte, isolatiewaarde, UV-stabiliteit en brandwerendheid.

Wat is Dakfolie?

Dak folie zorgt voor de juiste bouwfysische waarden van uw dak. Het wordt aan de binnen- en/of buitenzijde van de dakconstructie aangebracht en voorkomt dat vocht het isolatiemateriaal bereikt. Er zijn vier soorten folie: damp-open folie, damp remmende, dampdichte en variabele folie. Het verschil zit in de manier van vochtregulatie. Sommige folies worden aan de koude zijde (de buitenkant) van de dakconstructie aangebracht, anderen aan de binnenzijde.

Onze dakfolie oplossingen

Om voor elk project de juiste oplossing te kunnen bieden, levert Morgo Folietechniek B.V. diverse dak folie series. Een kleine greep uit ons assortiment:

  • MorgoTop

MorgoTop dak folie’s zijn veelzijdig en speciaal ontwikkeld voor de bescherming tegen water op licht hellende daken. Zij bieden een duurzame waterdichte  bescherming van de dakconstructie.

  • MorgoTop Solar

MorgoTop Solar is speciaal ontwikkeld voor toepassingen met een hoge temperatuur- en/of condensbelasting. Zo is het een prima keus in combinatie met zonnepanelen, metalen daken en zwarte dakpannen.

  • MorgoVent Metal

Zoals de naam al doet vermoeden is MorgoVent Metal ontwikkeld voor toepassingen in combinatie met metalen dakconstructies. Deze dak folie beschikt over waterdichtheid klasse W1 en zorgt ervoor dat condenswater optimaal wordt afgevoerd.

Waarom dakfolie?

Zonder dak folie aan de warme zijde kan warme lucht in en door het isolatiemateriaal van de dakconstructie trekken, met ernstige vochtproblemen tot gevolg. Schimmel, houtrot en alle bijkomende gezondheidsklachten. Een dak folie  aan de koude zijde is niet alleen waterdicht, maar ook damp-open. Dit zorgt voor de juiste balans in uw dakconstructie.

Lees meer

Kwalitatief hoogwaardige dakfolie

Bij Morgo Folietechniek B.V. streven we continu naar het leveren van de beste kwaliteit. Alle dakfolies die wij verkopen worden in ons eigen onderzoekslab aan grondige controles onderworpen. Zo worden eigenschappen als waterkerendheid, UV-stabiliteit en brandwerendheid onder extreme omstandigheden getest. Daarbij zorgen we ervoor dat onze producten stuk voor stuk aan de hoogste Europese kwaliteitsnormen voldoen.

De juiste dakfolie voor elke toepassing

Morgo Folietechniek B.V. adviseert u graag over welke dakfolie het best geschikt is voor uw project. Daarnaast kunnen wij u adviseren over de verwerking van onze producten, om toepassingsfouten en onnodige kosten te voorkomen. Onze mensen beschikken over een jarenlange ervaring en kennis op het gebied van bouwfolies en helpen u graag om de beste oplossing te vinden!

Dakfolie wordt aan de binnen- of buitenzijde van het dak aangebracht en voorkomt dat vocht het isolatiemateriaal bereikt. Er zijn vier soorten: damp-open folie, dampremmende, dampdichte en klimaatfolie. Het verschil zit in de manier van vochtregulatie. Sommige folies worden aan de koude zijde (de buitenkant) van het dak aangebracht, anderen aan de binnenzijde van het dak.

Zonder dakfolie kan condensatie in en door het isolatiemateriaal van een pand trekken, met ernstige vochtproblemen tot gevolg. Schimmel, houtrot en alle bijkomende gezondheidsklachten. Een tweede voordeel van een dakfolie is dat het niet alleen een vochtwerende werking heeft, maar ook warmte binnen houdt. Dit scheelt aanzienlijk in de energiekosten.

Dakfolie wordt aan de binnen- of buitenzijde van het dak aangebracht en voorkomt dat vocht het isolatiemateriaal bereikt. Er zijn vier soorten: damp-open folie, dampremmende, dampdichte en klimaatfolie. Het verschil zit in de manier van vochtregulatie. Sommige folies worden aan de koude zijde (de buitenkant) van het dak aangebracht, anderen aan de binnenzijde van het dak.

 

“Morgo Folietechniek was al in een vroeg stadium bij ons project betrokken. Niet alleen als leverancier, maar nadrukkelijk ook als adviseur.”
- René de Nijs, van Metal Design Works

Advies nodig over dakfolie?

Neem contact op

Meer weten over dakfolie?

Morgo Folietechniek is al meer dan veertig jaar specialist in het ontwikkelen, produceren en leveren van dakfolie.

Wilt u meer weten over dakfolie?

Neem contact op met Morgo Folietechniek B.V. voor een advies op maat over de juiste dakfolie.

Gratis advies op maat