PE folie is een uit polyethyleen geblazen folie. Deze folie is in virgin (schone) kwaliteit en in eco (met gerecycled materiaal) verkrijgbaar.

Onze PE oplossingen

Onze PE folie wordt voornamelijk toegepast als dampremmer aan de warme zijde van een constructie om te voorkomen dat er vocht in de constructie kan intreden.. De PE folie kan geblazen worden in allerlei soorten diktes van 30mu (0.03mm) tot en met 500mu (0,5mm). Hoe dikker de folie is, des te hoger de SD waarde.

Waarom PE folie?

Om te voorkomen dat er vanuit de “warme” damp kan intreden in het element passen we een PE folie toe.  Deze folie zorgt ervoor dat vocht vanuit binnen niet in de constructie kan komen. De PE folie is de belangrijkste laag binnen het prefab bouwen.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van PE folie?

Damp-remmend, draagt bij aan de luchtdichtheid, makkelijk verwerkbaar en zorgt voor een goede vochthuishouding van de constructie.

De juiste PE folie voor iedere toepassing

In ons assortiment bieden wij voor vrijwel elke toepassing een oplossing. Van de minimale 150mu dikte tot 300mu. Als standaard bieden wij rollen van 1.50m, 2.60, 2,70 en 3.00 m x 50m aan. (Plano rollen zijn niet gevouwen rollen Tbv van de Prefab bouwers)

De rollen van 1,50 m zijn in de basis voor de dakwerkers en handelaren.