Brandklasse B

Gratis advies op maat
Makkelijk verwerkbaar
Ruim assortiment
Interne kwaliteits bewaking

In de afgelopen tijd is de aandacht voor brandveilig bouwen en renoveren vanuit de overheid, architecten en bouwbedrijven enorm toegenomen. Brandwerende folie is  hier ook onderdeel van en kunnen van grote invloed zijn op de brandwerendheid van een constructie. Door het gebruik van brandwerende folie kan vuur zich minder makkelijk voorplanten, wat weer kostbare tijd oplevert voor de evacuatie van mensen uit het gebouw en het bestrijden van het vuur. Morgo Folietechniek heeft een aantal innovatieve brandwerende folies in het programma met brandklasse B volgens EN13501. 

Wat is Brandklasse B

Brandklasse B houdt in dat het product moeilijk brandbaar is en vrij beperkt bijdraagt aan de verspreiding van het brand. Een brandklasse word in het algemeen ook aangeduid doormiddel van rook en drupklassen. De meest voorkomende combinatie die wij aanbieden is s1, d0. Dit houdt in dat de folie weinig tot geen rookvorming geeft en in ieder geval binnen de eerste 10 minuten bij het branden, geen druppels of deeltjes laat vallen. Voorbeelden van zulke folies zijn voor ons de fassades. Deze hebben standaard bij ons brandklasse B s1, d0.

Bepaling van de Brandklasse

Een folie krijgt uiteraard niet zomaar een brandklasse. De folie dient hiervoor volgens bepaalde regels getest te worden, dit gebeurt op basis van de NEN-EN13501-1. Op basis van deze norm testen wij onze producten ook continu om er zeker van te zijn dat onze folies ook daadwerkelijk voldoen aan de brandklasse eisen die gesteld zijn binnen de norm.

MorgoFassade UV-FR

MorgoFassade UV-FR is dankzij speciale UV-stabilisatoren toepasbaar achter gedeeltelijk open gevelconstructies tot maar liefst 40 mm en 40 procent per vierkante meter. De folie weegt circa 270 gram per vierkante meter, is waterkerend, damp-open en brandklasse B-s1,d0.

MorgoFassade Standaard-Xtra

MorgoFassade Standaard-Xtra is een UV gestabiliseerde gevelfolie voor toepassing achter gedeeltelijk open gevels tot 30 mm en 30 procent per vierkante meter. De folie weegt circa 195 gram per vierkante meter, is ook leverbaar in 3.00m1 breedte, is waterkerend, damp-open en heeft brandklasse B-s1,d0.

MorgoFassade Standaard

MorgoFassade Standaard is een UV gestabiliseerde gevelfolie voor toepassing achter gedeeltelijk open gevels tot 30 mm en 30 procent per vierkante meter. De folie weegt circa 210 gram per vierkante meter, is waterkerend, damp-open en heeft brandklasse B-s1,d0.

MorgoFassade Economic

MorgoFassade Economic is een UV-gestabiliseerd gevelfolie voor toepassing achter gedeeltelijk open gevels tot 20 mm en 20 procent per vierkante meter. De folie weegt circa 200 gram per vierkante meter, is waterkerend, damp-open en is brandklasse B-s1,d0.

MorgoVent 150FR Monolitisch

MorgoVent 150FR Monolitisch is een drielaags dak- en wandfolie, voorzien van een polypropeen top- en onderlaag, met daartussen een monolitische TPU film. De folie beschikt met een W1 classificatie over uitstekende waterkerende eigenschappen, is dampopen en weegt circa 145 gram per vierkante meter. De MorgoVent 150FR Monolitisch heeft een sd-waarde van 0,10 meter, voorzien van brandklasse B1-s1,d0 en staat garant voor een uitstekende bescherming van gesloten daken en wanden.

“Morgo heeft echt veel kennis in huis en werkt oplossingsgericht mee. Zo hebben we meermalen een spoedlevering kunnen plaatsen. Voor ons heel belangrijk, want als we niet de juiste materialen hebben, staan hier dertien monteurs niets te doen, met alle financiële consequenties van dien.”
- Coen Groen, uitvoerder van Rollecate Groep

Advies over brandklasses?

Neem contact op

Meer weten over brandklasses?

Morgo Folietechniek is al meer dan dertig jaar specialist in het ontwikkelen, produceren en leveren van brandklasse folies.

Wilt u meer weten over brandklasse folies? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

Gratis advies op maat