Dampwerende folie

De juiste dampwerende folie voor elke toepassing

Gratis advies op maat
Makkelijk verwerkbaar
Ruim assortiment
Licht gewicht

Dampwerende folie wordt gebruikt in daken en gevels, om te voorkomen dat vocht binnendringt in de constructie en daar condenseert. Vocht kan namelijk ongemerkt jarenlang inwerken op de constructie waardoor (hout)rot en schimmels vrij spel hebben. Dit is niet alleen slecht voor de gezondheid maar ook gevaarlijk voor de integriteit van de constructie. Dampwerende folies zorgen ervoor dat warme lucht niet in de constructie kan doordringen. Dit voorkomt vochtopbouw en garandeert zo de  isolerende werking van de constructie en daarmee warmteverlies. Derhalve zijn ze onmisbaar voor nieuwbouwprojecten waar energiebesparing, isolatie en een optimaal leefklimaat centraal staan in combinatie met een damp-open folie.

Dampwerende folie als luchtdichting

De ProFol serie dampwerende folies van Morgo Folietechniek is toonaangevend. De eigenschappen van deze materialen zorgt voor een nagenoeg ongeëvenaarde dichtheid, waardoor optimale vochtregulatie gegarandeerd is. Deze dampwerende folie kan daarnaast ook uitstekend worden toegepast als luchtdichting in het kader van passief ofwel luchtdicht bouwen. ProFol is leverbaar in diverse varianten met elk zijn eigen specificaties. Van de relatief standaard ProFol PE tot en met de vochtvariabele ProFol Varia en de isolerende ProFol ISO Reflex, die behalve over een extra reflecterende, isolerende laag, over een interne wapening beschikt.

Waarom dampwerende folie?

Dampwerende folie is een dampdichte folie. Het wordt gebruikt in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid – sauna’s, badkamers en zwembaden bijvoorbeeld. Het doet precies wat de naam doet vermoeden: damp weren. De folie wordt aan de binnenzijde van een pand aangebracht, achter het isolatiemateriaal, en voorkomt dat warme binnenlucht en koude buitenlucht met elkaar in contact komt. Gebeurt dit wel, dan kan de isolatie vochtschade oplopen door condensvorming.

Dampwerende folies voorkomen bovendien luchtstroming door de isolerende werking en daarmee warmteverlies. Derhalve zijn ze onmisbaar voor nieuwbouwprojecten waar energiebesparing, isolatie en een optimaal leefklimaat centraal staan in combinatie met een damp-open folie.

Toonaangevende totaaloplossingen

Naast het brede aanbod van dampwerende folie biedt Morgo Folietechniek waterkerende dampdoorlatende folie voor dak en gevel alsmede aanvullende producten die het toepassen van deze folies vereenvoudigen, zoals MorgoAirseal Tapes. Deze tape staat garant voor een luchtdichte afdichting van elke dampremmende folie, een onderwerp dat een hoge prioriteit vraagt. Het vergt echter ook veel kennis want voor elke toepassing (binnen, buiten, UV-stabiel, luchtdicht, waterkerend, damp-open) gelden andere regels. De specialisten van Morgo beschikken over de kennis en kunde om u uitgebreid te adviseren over het juiste gebruik van dampremmende folie alsmede aanverwante producten. Stuk voor stuk zijn het toonaangevende totaaloplossingen voor elk nieuwbouw en renovatie project.

“Morgo Folietechniek was al in een vroeg stadium bij ons project betrokken. Niet alleen als leverancier, maar nadrukkelijk ook als adviseur.”
- René de Nijs, van Metal Design Works

Advies over dampwerende folie?

Neem contact op

Meer weten over dampwerende folies?

Morgo Folietechniek is al meer dan dertig jaar specialist in het ontwikkelen, produceren en leveren van dampwerende folies voor daken, wanden en gevels.

Wilt u meer weten over dampwerende folies of onze andere vochtregulerende bouwfolies? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

Gratis advies op maat