Bent u van plan om wandfolie te bestellen voor het bekleden van een gevel? Afhankelijk van de omvang van het project zullen de werkzaamheden waarschijnlijk langer dan een dag in beslag nemen. Het kan zijn dat de gevel na het aanbrengen van de folie nog enige periode geheel of gedeeltelijk openstaat. Maar kan dat eigenlijk wel? Hoe lang mag een folie openstaan?

 

Buitenexpositie van wandfolie

Bij Morgo Folietechniek houden we er bij de ontwikkeling van onze producten rekening mee dat projecten over het algemeen niet in één dag voltooid worden. Daarom geldt voor vrijwel alle folies in ons assortiment dat ze gedurende een bepaalde periode onbeschermd kunnen blijven, zonder dat dit gevolgen heeft voor de eigenschappen en prestaties van het project. Dit noemen we de buitenexpositie. Al onze folies zijn aan grondige tests onderworpen om de maximale buitenexpositie vast te stellen.

 Hoe lang mag een folie openstaan?

Afhankelijk van de toepassing en het type of soort folie dat u gebruikt, geldt voor elk product weer een andere buitenexpositie. Voor
MorgoFassade Standaard bijvoorbeeld, geldt een onbeschermde buitenexpositie van maximaal 9 maanden. Voor MorgoVent 120 folie geldt weer een buitenexpositie van maximaal 3 maanden. Op onze website www.morgofolietechniek.com kunt u van elke folie alle relevante technische gegevens terugvinden. Hierbij staat tevens vermeld met welke maximale duur van de onbeschermde buitenexpositie rekening moet worden gehouden.