#1. Je bespaart jaarlijks honderden euro’s op je energierekening

Zoals gezegd gaat een groot deel van de warmte in je woning verloren via het dak. Door isolatie van het dak kun je tussen de 20 tot 40 procent op je energiekosten besparen. Dat zijn honderden euro’s per jaar! Je hebt de kosten voor dak isolatie dus al vrij snel weer terugverdiend. En met het oog op de almaar stijgende energieprijzen ga je in de toekomst alleen maar meer besparen.

#2. Je profiteert van een verhoogd wooncomfort

Na isolatie van het dak zul je spoedig een verbetering in het binnenklimaat merken. Je hoeft ’s winters minder hard te stoken om het huis op temperatuur te houden, de temperatuur in huis blijft meer constant en je hebt minder last van tocht. De grootste verbetering merk je in de ruimte die zich direct onder het dak bevindt. Deze blijft ’s winters veel langer warm, en zal in de zomermaanden minder warm worden. Daardoor kan deze ruimte dan ook prima worden benut als (extra) slaapkamer, werkruimte of atelier.

#3. Je draagt bij aan een beter milieu

Doordat je minder hard hoeft te stoken om je huis op de gewenste temperatuur te houden, zul je aanzienlijk minder energie verbruiken na isolatie van het dak. Dat is niet alleen gunstig voor je portemonnee. Door te kiezen voor duurzame oplossingen zoals dak isolatie kun je bijdragen aan een vermindering van je CO2 uitstoot en dus aan een beter milieu.

#4. Je woning wordt meer waard

Vrijwel alle verbeteringen die je in je huis aanbrengt, zorgen ervoor dat het meer waard wordt. Dat geldt ook voor isolatie van het dak. Omdat er minder warmte verloren gaat, kan er een betere energiescore worden gerealiseerd. Daardoor kun je je woning ook voor een hogere prijs verkopen. Daar komt bij dat de zolderruimte leefbaarder is en dus beter benut kan worden. En dat maakt je woning vanzelfsprekend ook aantrekkelijker voor potentiele kopers.

#5. Je bent klaar voor de toekomst

In België heeft de overheid al bepaald dat alle woningen (zowel huur als koop) vanaf 2020 verplicht moeten zijn van dakisolatie. Vooralsnog hebben we in Nederland geen verplichting op het gebied van isolatie. Maar de kans is groot dat die er wel komt. We hebben namelijk wel te maken met Europese regels. Woningen dienen in heel Europa op dezelfde wijze getest en beoordeeld te worden, en er zijn al een aantal richtlijnen met betrekking tot het verbeteren van de energieprestatie van gebouwen en woningen in de EU. Gezien de toenemende aandacht voor klimaat en duurzaamheid is het een kwestie van tijd voordat isolatie ook in ons land verplicht wordt. En dan ben jij in elk geval alvast voorbereid.