Bent u voor uw project op zoek naar de juiste gevelfolie? Welke folie u nodig heeft is afhankelijk van of het om een open gevel of een gesloten gevel gaat.

Welke folie heb ik nodig voor een gesloten gevel?

Wanneer het gaat om een gesloten gevel (oftewel een gevel die in zijn geheel van gevelbekleding wordt voorzien) dan is een waterkerende en damp-open spinvlies folie de beste keus.

Wij raden MorgoVent 120 gevelfolie aan; deze drielaagse bouwfolie is opgebouwd uit twee lagen van polypropeen (PP) met daartussen een zogeheten High Breathable Film (HBF). De folie wordt geleverd op rollen en is eenvoudig op elke gewenste maat te snijden. Een bijkomend voordeel van deze bouwfolie is dat hij ook kan worden toegepast op daken met een hellingshoek vanaf 25o. Op www.morgofolietechniek.com kunt u alle technische gegevens en verwerkingsvoorschriften vinden.

Bekijk onze MorgoVent gevelfolies

Welke folie heb ik nodig voor een open gevel?

Wanneer je na het aanbrengen van de gevelbekleding nog direct op de folie kijkt spreken we over een open gevel. Met een dergelijke gelaagde gevel kan een mooie dieptebeleving gerealiseerd worden. Het is echter wel van belang dat het achterliggende folie over goede wind- en waterdichte eigenschappen beschikt. Daarom wordt er bij open gevelsystemen een zogeheten façadefolie gebruikt. De waterkerende, damp-open en UV-bestendige Morgo Fassade folie leent zich hier perfect voor! Zoals u op onze website kunt zien bieden wij verschillende soorten open gevelfolie aan. Welke variant van de Morgo Fassade folie het beste geschikt is voor uw specifieke toepassing hangt af van de openheid, oftewel het percentage per vierkante meter (m2) gevel dat niet voorzien is van gevelbekleding. Daarnaast is ook het gebruikte materiaal van belang; wanneer er bijvoorbeeld een metalen bekleding op de gevel wordt aangebracht, dient u ook rekening met de temperatuur-opbouw. Vraag in dat geval gerust een advies op maat bij ons aan.

Bekijk onze open gevelfolie