Wat is EPDM?

EPDM is de afkorting van Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer. EPDM is een polymeer verkregen uit de drie monomeren Ethyleen, Propyleen en een Dieen en valt onder de synthetische rubbers.

Waar wordt EPDM voor gebruikt?

EPDM heeft in de bouw legio toepassingen. Vanwege de extreem hoge elasticiteit, de uitstekende bestendigheid tegen zuren, zouten en UV en een levensduur van wel 50 jaar, wordt EPDM in de bouw op veel verschillende plaatsen ingezet. Dit varieert van loodvervangers, dakbedekking tot waterkering.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van EPDM?

EPDM heeft een aantal belangrijke eigenschappen welke dit product uniek maken:

 • Zeer hoge elasticiteit tot wel 400%
 • Bestand tegen zuren en zouten
 • Zeer hoge bestendigheid tegen UV
 • Levensduur tot wel 50 jaar

Welke soorten EPDM heeft Morgo Folietechniek in het programma?

Morgo Folietechniek heeft een breed assortiment EPDM producten in het programma. Hieronder vindt u een selectie van de Morgo EPDM producten:

 • Profol EPDM folie 

Profol EPDM wordt met name ingezet als waterkerende en dampremmende laag langs kozijnen en horizontale- en verticale voegen. Verkrijgbaar in verschillende dikten van 0,6mm tot 1,2mm en in alle breedtes van 60mm tot 1000mm.

 • Zelfklevende EPDM 

Morgo Zelfklevende EPDM wordt vaak ingezet voor waterdichte afdichting op daken en kozijnen. Morgo Zelfklevende EPDM is in verschillende specificaties verkrijgbaar:

  • Zelfklevende EPDM 0,6mm 

Acrylaat belijmde EPDM verkrijgbaar in de breedtes 50mm tot en met 1500mm.

  • Zelfklevende EPDM 1,30mm

Butyl belijmde EPDM verkrijgbaar in alle breedtes tussen 60mm en 1700mm.

 • Gewapende EPDM 

Morgo Gewapende EPDM is een 0,80mm dikke, twee-laags EPDM versterkt met een wapening van geweven glasvlies. De glasvlies wapening zorgt voor een enorm hoge treksterkte (>600 N/50mm). Morgo Gewapende EPDM is verkrijgbaar in de breedte maten 100mm tot en met 600mm

 • MorgoFlex Loodvervanger 

MorgoFlex is een volledig belijmde, universele loodvervanger voor het maken van aansluitingen op muren, schoorstenen en dakpannen. Een belangrijk bestanddeel is een wapening van aluminium, ingebed in EPDM. MorgoFlex is in de kleuren Zwart (breedtes 150mm – 600mm), Grijs (30mm) en Rood(300mm) te verkrijgen.

Naast de gladde MorgoFlex heeft Morgo Folietechniek ook een MorgoFlex Wave in het programma. Door de “Wave” in het materiaal is de MorgoFlex Wave uitermate geschikt voor gebruik in situaties waar dakpannen bovengemiddeld gewelfd zijn en bijzonder veel flexibiliteit van het materiaal wordt verlangt.