Zonnepanelen folie

De juiste folie voor zonnepanelen

Gratis advies op maat
Hogere temperatuursbestendigheid
UV bestendig
Brandklasse B-s1d0

Het plaatsen van een waterkerende dampopen en UV bestendige folie onder een zonnepanelen systeem is erg belangrijk. Daarnaast moet de folie een brandklasse hebben van minimaal B-S1d0 wat zorgt voor een hoogwaardig onderdak. Onder het railsysteem van de PV panelen moet een MorgoTopband worden aangebracht om de schroefgaten van het systeem af te dichten. De MorgoTop Solar FR wordt aan de koude zijde van de constructie aangebracht en beschermt deze tegen vocht en UV straling!

 

 

Wat zijn Zonnepaneelsystemen?

Zonnepaneelsystemen zijn panelen die op het plat en hellende dak worden gelegd om daarmee energie op te wekken door middel van zonlicht.

De panelen worden indaks toegepast wat betekent direct op de panlatten tussen de dakpannen, daarnaast worden de panelen ook vaak op de pannen aangebracht.

Deze zonnepanelen zijn er in een gesloten en open  systeem. Bij het indaks gesloten systeem is er geen invloed van UV licht op de onderliggende onderdakfolie.

Bij het indaks open systeem ontstaan er openingen tussen de panelen na het aanbrengen, hierdoor is er continue UV belasting op de onderdakfolie.

Soorten Folies

Er zijn een aantal types folies die geschikt zijn voor gebruik onder zonnepanelen.

De belangrijkste eigenschappen van deze folies zijn waterkerendheid, damp-openheid, UV- en temperatuursbestendigheid, en ze voldoen aan brandklasse B.

De folies die aan deze eisen voldoen zijn de MorgoVent 150 FR en de MorgoTop Solar FR.

Temperatuurbestendigheid van Folies

De folies dienen hittebestiger te zijn dan de reguliere onderdakfolies. Bestendig tot 100 graden is de minimale eis.

Onze folies zijn tot 100 of 120 graden hittebestendig.

Solar FR Toepassingen en Voordelen

De Solar FR is de onderdakfolie die wordt toegepast wanneer er een open zonnepaneelsysteem wordt gebruikt.

Deze folie met een hoogwaardige TPU toplaag is waterkerend, damp-open UV bestendig en is voorzien van brandklasse B.

Grote voordeel van deze MorgoTop Solar FR is de afmeting van de rol 3,00m breedte. Hierdoor ontstaan er geen naden op het onderdak.

Toebehoren FR Band en Meer

Wanneer een zonnepanelen systeem op een hellend dakconstructie wordt aangebracht is het belangrijk dat er een MorgoTop band FR wordt toegepast.

Deze Tengelband FR zorgt ervoor dat de gaten die ontstaan na  het schroeven van montagesysteem op de onderdakfolie  waar de zonnepanelen in gemonteerd worden worden afgedicht

Verzekering en Veiligheid van Zonnepaneelsystemen

Wanneer de onderdakfolies , MorgoTop band FR geheel volgens onze verwerkingsvoorschriften worden aangebracht ontstaat er een kwalitatief hoogwaardig onderdak.

Meer weten over zonnepanelen?

Morgo Folietechniek is al meer dan dertig jaar specialist in het ontwikkelen, produceren en leveren van zonnepaneel folies.

Wilt u meer weten over zonnepaneel folies neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

Gratis advies op maat