430 Studentenunits in woontoren Technische Universiteit Eindhoven

Het Potentiaal, met 16 verdiepingen het hoogste gebouw op de campus van Technische Universiteit Eindhoven, ondergaat een grondige renovatie en wordt omgebouwd tot een woontoren met maar liefst 430 woonunits voor studenten.

MorgoFassade Economic en MorgoAirseal Black beschermen de houtskeletbouwpanelen

De imposante toren is compleet gestript. Alleen de stalen frameconstructie en de betonnen verdiepingsvoeren zijn blijven staan. Inmiddels is een fraaie, nieuwe aluminiumgevel met grote raampartijen aangebracht. Achter deze gevel is MorgoFassade Economic en MorgoAirseal Black Tape verwerkt, om de houtskeletbouwpanelen optimaal te beschermen.

Luchtdicht bouwen

Vanuit hoofdaannemer Dura Vermeer kwam nadrukkelijk de eis dat de buitengevel luchtdicht moet zijn. “We hebben hierover al in een vroeg stadium contact gezocht met Morgo Folietechniek, omdat we weten dat zij veel expertise hebben op het gebied van luchtdicht bouwen. Accountmanager Roald van Brouwershaven adviseerde ons onder meer alle naden en kozijnverbindingen aan de buitenzijde af te tapen met MorgoAirseal Black. Deze heeft Morgo op maat geleverd. Bovendien zijn de aluminium gevelpanelen met beugels en dikke schroeven bevestigd aan de houtskeletbouwelementen. Om doorwatering en luchtlekken te voorkomen, hebben we alle beugels met Morgo Tengelband beplakt.”

Perfecte samenwerking

Over de samenwerking met Morgo Folietechniek is Coen Groen van hoofdaannemer Rollecate Groep enthousiast: “Ze hebben echt veel kennis in huis en werken oplossingsgericht mee. Hun flexibele manier van werken is voor ons belangrijk. Zo hebben we al meerdere spoedleveringen geplaatst. Morgo heeft gezorgd dat we altijd de juiste materialen op de bouwplaats hadden en dat het werk continu door kon gaan.”