Universiteitsgebouw Orion ingepakt met MorgoFassade Economic

Universiteitsgebouw Orion is een van de nieuwste gebouwen op de campus van de Wageningen Universiteit in Wageningen. Het door Ector Hoogstad Architecten ontworpen gebouw is een echte blikvanger, met een buitenste gevelschil die volledig is opgebouwd uit geëmailleerd glas. Een opvallend gebouw waarin duurzaamheid, design en functionaliteit feilloos samengaan.

Luchtdicht bouwen met waterkerende, dampopen folie

De uitdaging was om tegen zo laag mogelijke kosten een buitengewoon duurzame gevelconstructie te ontwikkelen. Om optimale bescherming van de achterliggende gevel te kunnen garanderen, is daarom MorgoFassade Economic als waterkerende, dampopen folie toegepast.

Zorgvuldige afdichting vanwege hoge luchtdichtheidseisen

Het gebouw is een vijfhoek en in vier van de vijf gevels is de waterkerende dampopen folie MorgoFassade Economic verwerkt. De gevelconstructie bestaat uit HSB-gevelelementen, die tussen de betonnen verdiepingsvloeren en de stalen verticale draagconstructie zijn bevestigd.

Vanwege de hoge luchtdichtheidseisen zijn alle naden tussen de stelkozijnen, de HSB-gevelelementen en het betoncasco zorgvuldig afgedicht met behulp van onder meer MorgoButylband, MorgoButyltape en MorgoTengelband. Vervolgens is er, als dubbele dichting, MorgoFassade Economic met een overlap tussen de verdiepingsvloeren verlijmd.

MorgoTop ZF

Op het dak van het gebouw bevinden zich de technische installaties. Een aantal is ingepakt met een sterk ventilerend, maar nagenoeg geheel open gevelconstructiesysteem, waarin de MorgoTop ZF, een UV-stabiele folie met een zeer hoge rek- en treksterkte is verwerkt.

Morgo Folietechniek is bij dit mooie project vanaf de voorbereidende fase tot aan oplevering betrokken geweest, om te zorgen dat de te ontwikkelen constructies voldoen aan alle eisen en wensen die op tafel lagen.