Dampopen, waterkerende folie achter unieke aluminium open gevelconstructie van laboratoriumgebouw Universiteit Antwerpen.

In het bijzondere ontwerp van het nieuwe laboratorium van de Universiteit van Antwerpen is hoogwaardige dampopenwater- en vochtkerende folie van Morgo Folietechniek verwerkt. Door de zwarte folie achter de geperforeerde aluminium gevelconstructie verschijnt een prachtige, in het oog springende afbeelding van mensen op alle zijden van het gebouw!

MorgoFassade UV-FR Plus biedt optimale bescherming aan constructie

De MorgoFassade UV-FR Plus die is toegepast in deze halfopen gevelconstructie is een UV-stabiele, waterkerende, dampopen folie met een hoge brandklasse (BsI d0). De MorgoFassade UV-FR Plus geeft niet alleen een mooi contrasterend pixeleffect op de gevelconstructie, maar biedt bovenal een optimale bescherming aan de achterliggende constructie.

Morgo Folietechniek als leverancier en adviseur al in vroeg stadium betrokken

Het ontwerpproces van deze bijzondere gevel was bijzonder complex. Het vereist een systematische en goede logistieke planning. “Morgo Folietechniek heeft vanaf het begin hieraan bijgedragen en meegedacht. Hun adviezen bij onder meer het vervaardigen van de proefopstelling waren van grote waarde voor het gehele project”, aldus René de Nijs van gevelconstructiebedrijf Metal Design Works.

MorgoFassade UV-FR eenvoudig en naadloos te verwerken

Het verwerken en bevestigen van de folie is vanwege de enkelzijdige kleefstrook en de bijgeleverde MorgoColl folielijm eenvoudig, strak en naadloos te realiseren. De oplosmiddelvrije, watervaste contactlijm hecht zich juist onder lastige omstandigheden. Daardoor zijn de mogelijkheden om de MorgoFassade folies te gebruiken legio, zoals ook dit project weer mooi laat zien!