Dutch Housing Company zet in op energiezuinige, duurzame woningen

Een prachtig stukje ketensamenwerking tussen Dutch Housing Company, Houtbouw ’t Zand, Pluimers en Morgo Folietechniek heeft in Den Haag geleid tot 17 schitterende vrijstaande, energiezuinige en duurzame villa’s. De woningen zijn onder meer goed geïsoleerd, luchtdicht en dampopen.

Ketenpartners brachten vanaf de ontwerpfase hun kennis en ervaring in

Miel Hendriks van Dutch Housing Company: “Begin vorig jaar zijn we begonnen met de verkoop van de kavels in combinatie met keuze uit drie types villa’s. Uiteindelijk is geen enkel type volgens de eerste tekening opgeleverd. Alle kopers hebben hun eigen specifieke wensen ingebracht. Daarom hebben we al vanaf de ontwerpfase veelvuldig gebruik gemaakt van de kennis en ervaring van onze ketenpartners in dit project.

Bewust gekozen voor MorgoCellulose als duurzaam isolatiemateriaal

Bijzonder aan de houtskeletbouwconstructie is dat deze luchtdicht, maar daarentegen wel ademend (dampopen) is. Belangrijk, want dit zorgt voor een gezond binnenklimaat. Daarbij is het van belang dat het vocht in de constructie goed wordt gereguleerd. Vandaar dat is gekozen voor MorgoCellulose. Dit isolatiemateriaal is sterk vochtregulerend en beschikt over goede isolerende, akoestische en brandveilige eigenschappen. Miel Hendriks: “Tenslotte past Cellulose Isolatie perfect in onze duurzaamheidsfilosofie, omdat het is vervaardigd uit gerecycled materiaal. Een bewuste keuze dus!”

5000 m2 waterkerende, dampdoorlatende MorgoVent 120

Aan de buitenzijde van de houtskeletbouwelementen is zo’n 5000m2 MorgoVent 120 toegepast. De waterkerende en dampopen wandfolie beschermt de houtskeletconstructie en zorgt voor de gewenste vochtregulering.

Morgo Folietechniek prijstechnisch interessant en passend in duurzaamheidsmissie

Miel Hendriks: “De producten van Morgo Folietechniek kunnen prijstechnisch goed concurreren met de traditionele bouw én zorgen dat wij onze duurzaamheidsmissie waarmaken”. Goede samenwerking is essentieel om uiteindelijk te komen tot de beste eindresultaten. De samenwerking tussen Dutch Housing Company, Houtbouw ’t Zand, Pluimers en Morgo Folietechniek is zo goed bevallen, dat er inmiddels gezamenlijk wordt gewerkt aan een tweede project in Den Haag. Ketensamenwerking in optima forma!