Bouwfolie onder beton

Als een vloer poreus is of van een materiaal is gemaakt met zo veel veel zuigkracht dat het vocht opneemt – beton bijvoorbeeld – dan is bouwfolie noodzakelijk. De folie dient als beschermlaag tussen het beton en de ondergrond. Doordat de bouwfolie het vochttransport tegenhoudt, hardt het beton ook niet snel uit. Let wel op dat het beton niet te veel uitdroogt, hierdoor kan scheurvorming ontstaan.

Bouwfolies

Bouwfolies zijn er in diverse soorten en voor verschillende doeleinden. Morgo Folietechniek biedt een uitgebreide collectie bouwfolies op het gebied van afdichting, isolatie en waterkering voor daken, wanden, gevels en vloeren. We blijven voortdurend doorontwikkelen, om steeds weer nieuwe folies met nieuwe eigenschappen en hun eigen toegevoegde waarde op de markt te brengen.

De voordelen van bouwfolie onder beton

Folie onder uw betonvloer heeft drie grote voordelen:

 

  • bescherming tegen kou en vocht
  • het beton kan langzaam uitharden
  • het voorkomt optrekkend vocht in de muren

Bouwfolie aanbrengen

Om van deze voordelen te kunnen profiteren, moet de folie natuurlijk op de juiste wijze worden aangebracht. Zo moet de ondervloer (het zand onder uw betonvloer) bijvoorbeeld geëgaliseerd en aangedrukt worden. Verder moeten alle oude materialen van de vloer worden verwijderd. Pas als de ondergrond helemaal kaal en egaal is, kan de folie worden aangebracht. De bouwfolie moet niet alleen op de grond worden gelegd, maar ook deels tegen opstaande wanden, om te voorkomen dat vocht kan optrekken. Houd hiervoor een hoogte van zo’n 20 centimeter aan. Bovenop de folie worden vervolgens staalmatten geplaatst, waarop de vloer kan worden gestort.

Meer informatie

Meer weten over bouwfolie onder beton of één van onze andere producten? Neem vrijblijvend contact op, onze medewerkers helpen je graag verder.