Bouw weer volop in beweging: BouwBeurs trekt 75 000 bezoekers!

De verwachtingen waren hooggespannen. In 2015 krabbelde de bouw op. In 2016 zette dit door en begin 2017 is het overduidelijk: de bouw is weer volop in beweging! Op de BouwBeurs 2017 waren het enthousiasme en de dynamiek de hele week voelbaar. Met maar liefst 75 000 bezoekers werd de beurs boven verwachting goed bezocht. Morgo Folietechniek kijkt zeer tevreden terug op alle ontmoetingen, gesprekken en nieuwe contacten die zijn gelegd.

Veel interesse in prefab bouwmethoden 

Vanuit de bezoekers kwamen opvallend veel vragen over houtskeletbouw. Niet alleen over de traditionele houtskeletbouw maar ook over nieuwe vormen van houtskeletbouw, zoals SIPS-elementen: een prefab staalframe met tal van mogelijkheden om gevels en daken te produceren die voldoen aan de hoogste eisen op gebied van kwaliteit, duurzaamheid, energiezuinigheid en brandveiligheid. Logisch, omdat voor ontwikkelaars en opdrachtgevers kwaliteit in de toekomst nóg belangrijker wordt nu de Wet Kwaliteitsborging eraan komt.

Kennis en kwaliteitsborging steeds belangrijker

In de gesprekken met bezoekers merkten we dat kennis en kwaliteit steeds belangrijker worden. Er is volop interesse in nieuwe concepten voor wand-, dak- en gevelbouw en in totaaloplossingen op het gebied van onder meer isolatie, waterkerendheid, vochtregulering, UV-bestendigheid en brandwerendheid. Totaaloplossingen geven de zekerheid dat producten compatible zijn. Hiermee wordt kwaliteit beter gegarandeerd. Het geeft meer zekerheid en dus minder risico’s voor opdrachtgevers en uitvoerende partijen.

Nieuwe loodvervanger MorgoFlex 

Steeds vaker horen we de wens van opdrachtgevers, ontwikkelaars of vergunningverstrekkende instanties om niet langer met loodhoudende materialen te werken. Om aan deze wens te voldoen hebben we de MorgoFlex loodvervanger ontwikkelt en op de BouwBeurs 2017 gepresenteerd. Er was veel belangstelling voor deze waterkerende, UV bestendige loodvervanger. De toplaag is van Butyl Compound en is zeer flexibel, mechanisch bijzonder sterk, UV-beschermend en licht in gewicht. In tegenstelling tot traditioneel lood kunnen van dit product gemakkelijk lange lengtes aaneen verwerkt worden.

Belangstelling voor Morgo Fassadefolies in hoogste brandklasse Bs 1d0

In 90% van de projecten waarbij Morgo Folietechniek betrokken is, worden de hoogst mogelijke eisen aan brandwerendheid gesteld. Bezoekers aan onze stand op de BouwBeurs bevestigen de trend dat de eisen die worden gesteld aan de brandwerendheid van materialen en producten steeds verder worden opgeschroefd. Een goede ontwikkeling voor gebruikers. We zijn blij dat we, als enige in Europa, hierop kunnen inspelen met onze Morgo Fassadefolies. Deze specifieke folies zijn geclassificeerd in brandklasse Bs 1d0 volgens de Euroclass en voldoen aan de hoogste Europese eis volgens de EN- 13501 norm.

Veel gehoorde uitspraak: “Morgo is meer dan bouwfolie”

Een uitspraak die regelmatig terugkwam in de gesprekken met bezoekers was: “Morgo doet veel meer dan alleen bouwfolies leveren.” Niet alleen door de industrie en aannemerij, maar ook vanuit ontwikkelaars en zelfs vanuit opleidend Nederland werd duidelijk gemaakt dat er behoefte is aan kennis- en samenwerkingspartners in de bouw.

Dit sluit nauw aan bij de koers die Morgo vaart richting de toekomst: we zetten sterk in op kennis, samenwerking en de ontwikkeling van innovatieve totaaloplossingen voor de meest uiteenlopende bouwvraagstukken. Voor al onze klanten en partners zijn we specialist, vraagbaak en adviseur. Want samen komen we tot de beste oplossingen!