Waarom voor lood kiezen als het duurzamer kan?

Waarom voor lood kiezen als het duurzamer kan?

Steeds vaker worden traditionele producten in de bouw vervangen door vernieuwende alternatieven. MorgoFlex is zo’n product. Deze EPDM loodvervanger wordt gebruikt als waterkerende laag voor bijvoorbeeld aansluitingen van schoorstenen op dakpannen, kozijnen, dakkappellen op dakpannen en dakbedekkingaansluitingen bij opgaand metselwerk.

De voordelen van MorgoFlex

MorgoFlex is een perfecte loodvervanger. Waarom? Het heeft dezelfde flexibele eigenschappen als traditioneel lood en daarbij de voordelen van duurzaam EPDM. We zetten de voordelen op een rij:

Uitstekende waterkerende eigenschappen

MorgoFlex is voorzien van spanningsvrij wapeningsgaas van flexibel aluminium en afgewerkt met een 2-delige siliconen beschermfolie.

UV-bestendig en extreem duurzaam

EPDM is goed bestand tegen extreme weersomstandigheden. Door de opbouw van materialen scheurt het niet en krijgen UV- en ozonstraling, zware regen, wind en temperatuurschommelingen geen grip op het materiaal.

Milieuvriendelijk

De materialen waarvan het gemaakt is, zijn onschadelijk voor het milieu, zijn goed te scheiden en 100% recyclebaar. Ze bevat geen giftige stoffen.

Sterke fixatie en afdichting

MorgoFlex is volledig voorzien van zelfklevend butyl, wat naadloos hecht aan de ondergrond. Door de vulkaniserende werking vormt het materiaal een geheel met de ondergrond waardoor verhitting, plak- of lasmiddelen overbodig zijn. De sterke fixatie biedt perfecte bescherming tegen wind, regen en sneeuw.

Eenvoudig aanbrengen en flexibel modelleren

MorgoFlex is eenvoudig met de hand aan te brengen en in model te brengen. Het flexibele materiaal is blijvend vervormbaar en wordt aangebracht met een Morgo aandrukroller om een goede hechting te garanderen. Het spanningsvrije aluminium zorgt voor een hoge rekbaarheid in beide richtingen van het materiaal. Hierdoor overbrugt MorgoFlex een hoogteverschil tot wel 30% op dakpannen!

Goed te verwerken in metselwerk

MorgoFlex is tevens goed te verwerken in metselwerk, bijvoorbeeld in schoorstenen. Ook in opgaand metselwerk kan MorgoFlex worden ingemetseld.

Snelle verwerking

Door het lichte gewicht is MorgoFlex goed hanteerbaar en snel te verwerken. Ook de lange rollengte tot 5m uit een stuk draagt bij aan een snelle verwerking, doordat er minder overlappunten zijn. Het verwerken en modelleren van MorgoFlex gaat 30% tot 50% sneller dan de verwerking van bijvoorbeeld lood. Met name in de grote bouwprojecten levert dit een aanzienlijke tijdswinst op.

Minder diefstalgevoelig
Het materiaal is in veel mindere mate gevoelig voor diefstal dan lood!

Bekijk ons product

Gerelateerd nieuws

Geen gerelateerd nieuws gevonden.


Marktleider in bouwfolie

Morgo Folietechniek biedt totaaloplossingen op het gebied van afdichting, isolatie en bouwfolie voor daken, wanden, gevels en vloeren. Kwaliteit, maatwerk en een goed advies aan de klant nemen we daarbij uiterst serieus. We zijn niet voor niets marktleider in bouwfolies!

Bouwbedrijven, groothandel en industrie

We bedienen heel diverse klantgroepen met onze kwalitatief hoogwaardige en uitgebreide assortiment bouwfolies. Van aannemers tot industrie, we adviseren en begeleiden onze klanten van begin tot eind, om te komen tot optimale en duurzame oplossingen in de meest uiteenlopende bouwprojecten.

Waarom klanten kiezen voor Morgo Folietechniek

Marktleider in bouwfolie
Just in time delivery
Uitgebreide kwaliteitsbewaking

Belgium version of this website