Bij luchtdicht bouwen wordt tegenwoordig meestal een damp-open folie gebruikt. Dit wordt op de buitenzijde van de constructie aangebracht en elimineert luchtstromen van buiten naar binnen en van binnen naar buiten. Maar welke tape kunt u nu het beste gebruiken op een damp-open folie?

Welke tape kan ik gebruiken op een damp-open folie?

Bij het toepassen van damp-open folies op daken, gevels en muren heeft het de voorkeur om ook een damp-open tape te gebruiken. Morgo Folietechniek heeft hiervoor meerdere opties in het assortiment, welke we hieronder kort zullen toelichten.

  • Morgo Airseal Grey

MorgoVent folie is de perfecte oplossing voor het gebruik van damp-open folie op een gesloten gevel. Voor de afdichting kunt u gebruik maken van Morgo Airseal Grey. Dit is een acrylaat belijmde, enkelvoudig klevende tape met uitstekende waterkerende en damp-open eigenschappen. Omdat deze tape dezelfde specificaties heeft als onze MorgoVent folies, zijn deze producten perfect te combineren. Morgo Airseal Grey is bovendien leverbaar in diverse afmetingen.

  • Morgo Airseal Black UV-FR

Voor gedeeltelijk open gevels adviseren we het gebruik van de waterkerende, damp-open en UV-bestendige MorgoFassade folie. Ook hierbij geldt dat het wenselijk is om een tape te gebruiken met dezelfde specificaties en eigenschappen als de folie. In dit geval is dat Morgo Airseal Black UV-FR. Net als de MorgoFassade folie is deze enkelzijdig klevende tape waterkerend, luchtdicht en UV-gestabiliseerd. Morgo Airseal Black UV-FR is leverbaar in verschillende breedtes, van 60 tot 150mm.

  • Morgo Tengelband

Voor het toepassen van damp-open folie op gevels adviseren we Morgo Tengelband om de tengels op de folie te bevestigen. Hiermee realiseert u een waterkerende en luchtdichte afdichting van schroef- en nietgaten. Daarnaast beschermt de tengelband de folie tegen schadelijke zuren en chemicaliën in het hout.

  • MorgoTop Band

Voor het toepassen van damp-open folies op daken is een zwaardere kwaliteit tape vereist. Hiervoor bieden wij de MorgoTop Band aan. Deze speciale tape, die bestaat uit PVC schuim en is voorzien van een toplaag van siliconenfolie, staat garant voor een duurzame hechting in de meest veeleisende omstandigheden.

Meer weten over tapes voor damp-open folies?

Op www.morgofolietechniek.com vindt u alle technische gegevens en verwerkingsvoorschriften van onze damp-open folies en de bijbehorende tapes. Komt u ergens niet uit? Neem dan even contact met ons op. We helpen u graag met een deskundig advies op maat!