Om te bepalen welke dakfolie het best geschikt is om onder zonnepanelen te leggen, dient u de onderstaande vragen te beantwoorden:

#1. Wat is de dakhelling?
Indien het dak een dakhelling van minder dan 25° heeft, dan zal een spinvlies folie zoals bijvoorbeeld de MorgoVent niet afdoende zijn. Door de flauwe helling is een MorgoTop folie, die een hogere waterkolom aankan, een betere oplossing.

#2. Wordt de folie blootgesteld aan UV-straling?
Indien er UV-straling rechtstreeks op de folie terecht kan komen, dient er een UV-bestendige folie toegepast te worden. Spinvlies folie zoals de MorgoVent is over het algemeen niet UV-bestendig, echter zijn de meeste dakfolies (zoals de MorgoTop) dat wel.

#3. Is een folie met brandklasse een vereiste?
Wanneer een brandklasse een vereiste is bij de keuze voor een dakfolie, raden we aan om na te gaan welke brandklasse u nodig heeft. Vaak zal het gaan om brandklasse B-s1,d0, maar ook andere brandklasses zijn mogelijk. Brandklasse B-s1,do wordt aangeboden in zowel de MorgoVent als de MorgoTop folies.

Welke folie moet ik onder zonnepanelen leggen?
Aan de hand van de antwoorden op bovenstaande vragen, kunt u op een aantal verschillende folies uitkomen. Om u te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze hebben we hieronder alle mogelijke dakfolies en hun specificaties voor u in een handig overzicht gezet:

Productnaam Maximale Temp. Minimale dakhelling UV-bestendig Brandklasse

 

Productnaam Maximale Temp. Minimale dakhelling UV-bestendig Brandklasse
MorgoVent 150 80°C 25° E
MorgoVent 150FR Monolitisch 100°C 25° B-s1,d0
MorgoVent VX 80°C 25° E
MorgoTop Standaard FR 100°C 15° Ja B-s1,d0
MorgoTop FH 90°C 10° Ja E
MorgoTop ZF 90°C Ja E
MorgoTop Solar FR 120°C 15° Ja B-s1,d0

Meer weten over dakfolies voor onder zonnepanelen?
Alle technische gegevens en de verwerkingsvoorschriften van de hierboven genoemde dakfolies zijn op www.morgofolietechniek.com terug te vinden. Mocht u er desondanks niet uitkomen, neem dan gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies.