Er zijn tal van kwalitatief hoogwaardige dakfolies verkrijgbaar. Elke dakfolie heeft weer zijn eigen unieke damp-open, waterkerende en/of UV-gestabiliseerde eigenschappen. Maar welke dakfolie moet u gebruiken bij zonnepanelen? Wel, dat hangt er voornamelijk van af of het gaat om opdak of indak zonnepanelen.

Dakfolie voor opdak zonnepanelen

De meeste woningen in Nederland die gebruik maken van een PV systeem, zijn voorzien van zogeheten opdak zonnepanelen. Daarbij zijn de zonnepanelen dus over de dakbedekking heen aangebracht. Voor dit soort daken kunt u onze standaard MorgoVent 150 folie gebruiken. Deze drielaagse spinvliesfolie is damp-open en waterkerend en staat garant voor een uitstekende bescherming van uw dak.

Dakfolie voor indak zonnepanelen

Bij indak PV systemen zijn de zonnepanelen als dakbedekking verwerkt. De zonnepanelen liggen bij een dergelijk gesloten systeem direct bovenop de dakfolie, wat vraagt om een hogere temperatuurbestendigheid. Daarbij zijn er gesloten- en open PV systemen, waarbij er in het open systeem UV licht kan komen op de folie. Bij een gesloten systeem (geen UV licht op de folie)  adviseren wij MorgoTop Solar. Deze dakfolie is speciaal ontwikkeld toepassingen waarbij men rekening moet houden met een hogere temperatuurbelasting. MorgoTop Solar heeft een temperatuurbestendigheid tot maar liefst 120°C. Voor de opensystemen adviseren wij in overleg te treden met u Morgo contactpersoon om advies op maat te garanderen.

Dakfolie voor daken met brandklasse vereisten

Voor daken waar een folie met brandklasse is voorgeschreven, raden wij het gebruik van MorgoTop Standaard FR aan. Deze waterkerende, dak-open en UV-gestabiliseerde dakfolie is CE gecertificeerd volgend brandklasse B-s1,d0.

Meer weten over dakfolie voor zonnepanelen?

Op www.morgofolietechniek.com kunt u de technische gegevens en de verwerkingsvoorschriften van de hierboven genoemde dakfolies vinden. Vindt u het lastig om de juiste folie voor uw specifieke toepassing te bepalen? Gebruik dan de Morgo Keuzehulp of neem even contact met ons op voor een deskundig advies op maat.