U heeft dakfolie of wandfolie aangeschaft voor uw project en bent helemaal klaar om aan de slag te gaan. Op dat moment zult u zich misschien afvragen: “Wat is de bovenkant van de folie?” Of, als het om folie gaat die u verticaal aanbrengt: “Wat is de zichtzijde?” Dit zijn goede vragen – u kunt immers alleen optimaal profiteren van de eigenschappen van Morgo folie als u deze op de correcte manier aanbrengt. Een dampremmende laag, bijvoorbeeld, moet altijd worden aangebracht aan de binnenzijde (de warme kant van de constructie). Hieronder leggen we uit hoe u kunt bepalen wat de bovenkant of zichtzijde van de folie is.

Wat is de zichtzijde of bovenkant van de folie?

U kunt er in principe bij alle Morgo folies van uit gaan dat de binnenzijde van de rol de zichtzijde of bovenzijde van de folie is. Bij gekleurde folies, zoals de damp-open, waterkerende MorgoVent folie, is de gekleurde en bedrukte kant de zichtzijde. Twijfelt u over welke kant de zichtzijde of bovenkant van de folie is? Leg de rol dan op de vloer en zet uw voet op het uiteinde van de rol; als u dan de rol van u af duwt, ligt de juiste zijde boven.

Vragen over het aanbrengen van Morgo folie?

Op www.morgofolietechniek.com kunt u alle technische gegevens en verwerkingsvoorschriften van de onze bouwfolies en andere producten vinden. Heeft u desondanks nog vragen? Neem dan gerust even contact met ons op. We helpen u graag verder!