Wanneer u voor het bekleden van gevels, daken, wanden of plafonds gebruik maakt van een van onze wandfolies, is het van belang dat het product op de juiste manier aangebracht en gefixeerd wordt. Bij Fassade folie adviseren we om onze tengelband te gebruiken. Hieronder leggen we uit wat hier het nut van is.

Waarvoor moet tengelband worden toegepast bij Fassade folie?
Tengels zijn vaak vervaardigd van hout. Om de levensduur van de tengels te verlengen wordt het hout vaak behandeld met een verduurzamingsmiddel. Deze middelen kunnen echter chemicaliën bevatten die de Fassade folie kunnen aantasten. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Door tengelband aan de foliezijde op de tengel aan te brengen, kan een optimale bescherming van de wandfolie gerealiseerd worden.

De tengelband heeft echter nog een tweede functie. Doordat tengels in veel gevallen gemonteerd worden met behulp van schroeven of andere bevestigingsmaterialen, ontstaan er gaten. Dankzij de tengelband kunnen de gaten in de folie achter de tengel water- en luchtdicht worden afgesloten.

Meer weten over onze Fassade folies?
Voor alle technische gegevens en verwerkingsvoorschriften van onze Fassade folies kunt u terecht op www.morgofolietechniek.com. Komt u ergens niet uit of twijfelt u over welke Fassade folie het best geschikt is voor uw specifieke toepassing, neem dan gerust even contact met ons op. We helpen u graag met een gedegen advies!