Morgo Fassade is een kwalitatief hoogwaardige, UV-gestabiliseerde wandfolie die speciaal is ontwikkeld voor toepassingen achter gedeeltelijk open gevels. Maar welke variant heeft u nodig voor uw toepassing? En mag u Fassade folie zowel horizontaal als verticaal aanbrengen?

Welke soorten Fassade folie zijn er verkrijgbaar?

Naast Morgo Fassade Standaard hebben we nog vijf varianten van deze wandfolie in het assortiment: Morgo Fassade Standaard-Xtra, Morgo Fassade Economic, Morgo Fassade UV-FR, Morgo Fassade Ultra (de zwaarste kwaliteit) en niet te vergeten Morgo Fassade Color (de perfecte oplossing voor kleurrijke gevels). Dankzij de unieke eigenschappen van deze verschillende uitvoeringen kunnen wij voor elke toepassing een wandfolie leveren die garant staat voor de best mogelijke bescherming van de achterliggende gevel.

Mag je Fassade folie zowel horizontaal als verticaal aanbrengen?

Ja, Morgo Fassade folie kan zo wel horizontaal als verticaal achter een open gevelconstructie worden aangebracht. Afhankelijk van de situatie gaat de voorkeur over het algemeen uit naar een horizontale montage met de potdeksel methode; dit omdat water op die manier sneller kan worden afgevoerd. Bij zowel de horizontale als verticale verwerking moet de overlap minimaal 150mm zijn. Alle overlappende delen van de folie dienen verlijmd te worden. Om waterinloop via de bevestigingspunten te voorkomen, dient u de zelfklevende Morgo Tengelband aan te brengen achter de verticale montageregel.

Meer weten over Morgo Fassade folie?

U kunt op www.morgofolietechniek.com terecht voor de technische gegevens en de verwerkingsvoorschriften van onze verschillende Morgo Fassade folies. Heeft u desondanks nog vragen of twijfelt u over welke variant het beste geschikt is voor uw specifieke toepassing? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag met een deskundig advies op maat!