De Fassade folies van Morgo Folietechniek zijn de ideale wandfolies. Het is echter wel van belang dat u de Fassade folie op de juiste manier aanbrengt en fixeert. Hoe kunt u dat het beste aanpakken? Mag de Fassade folie getaped worden?

Mag Fassade folie getaped worden bij horizontale overlap?
Wanneer u Fassade folie aanbrengt en ervoor zou kiezen om de horizontale overlappingen te tapen, ontstaat er aan de bovenzijde van de tape een rand. Als gevolg van blootstelling aan weersinvloeden zal de tape op den duur gaan verzepen en uiteindelijk los kunnen laten. Het is daarom zeker niet aan te raden om tape te gebruiken bij het fixeren van een horizontale overlap. Verlijmen is in dit geval de beste optie!

Mag Fassade folie getaped worden bij verticale overlap?
Bij verticale overlappingen is het hierboven genoemde probleem van verzepen aanzienlijk kleiner, maar nooit volledig uit te sluiten. Daarom adviseren wij om ook bij verticale overlappingen geen tape te gebruiken, maar ze te verlijmen. Omdat de Fassade folie de buitenste waterdichte laag van de gevel vormt, wilt u daar simpelweg geen risico mee lopen.

Meer weten over Fassade folie?
Op www.morgofolietechniek.com vindt u alle technische gegevens en verwerkingsvoorschriften van de hierboven genoemde producten. Twijfelt u over welke Fassade folie het best geschikt is voor uw specifieke toepassing? Of heeft u meer vragen over het fixeren of afdichten van de wandfolie? Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies!