Wanneer u op zoek bent naar een damp-open dakfolie met uitstekende waterkerende eigenschappen, dan is onze MorgoVent 150 folie uitstekend geschikt. U bent hiermee verzekerd van een uitstekende bescherming van uw dak. Maar kan MorgoVent 150 onder zonnepanelen worden gebruikt? Of kunt u dan beter voor een andere dakfolie kiezen?

Kan MorgoVent 150 onder zonnepanelen worden toegepast?

Indien het gaat om een dak met zonnepanelen die over de dakpannen worden aangebracht, kunt u met een gerust hart onze standaard MorgoVent 150 spinvlies folie toepassen. MorgoVent 150 is echter niet geschikt om direct onder zonnepanelen te verwerken. U kunt dit product dus niet gebruiken voor de zogeheten indak PV-systemen, waarbij de zonnepanelen in het dak worden verwerkt.

Welke dakfolie is wel geschikt voor een indak PV systeem?

Bij een gesloten indak PV-systeem, waarbij de dakfolie dus direct onder de zonnepanelen komt te liggen, heeft u een dakfolie nodig die bestand is tegen hogere temperaturen dan onze standaard spinvlies folie. In dat geval adviseren wij om gebruik te maken van MorgoTop Solar, dat speciaal ontwikkeld is voor toepassingen met een hogere temperatuurbelasting. Deze UV-gestabiliseerde dakfolie is bestand tegen temperaturen van maar liefst 120°C. Indien een dakfolie met brandklasse vereist is, dan is MorgoTop Standaard FR de juiste oplossing. Deze eveneens UV-gestabiliseerde folie heeft een temperatuurbestendigheid van +100°C en is brandklasse B-s1,d0 volgens Euroclass EN 13501 gecertificeerd.

Meer weten over dakfolie voor zonnepanelen?

Voor alle technische gegevens en verwerkingsvoorschriften van de hierboven genoemde producten kunt u terecht op www.morgofolietechniek.com. Indien u twijfelt over welke dak- of wandfolie het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing, schroom dan vooral niet om contact met ons op te nemen. Als marktleider in bouwfolie is Morgo Folietechniek u graag van dienst met een deskundig advies op maat!