Een plat dak vraagt om een heel andere aanpak dan een dak met een hellingshoek. Welke folie kunt u nu het beste toepassen onder een plat dak?

Wanneer zich onder het dak geen intensieve leefruimte of natte ruimte bevindt…

Indien de ruimte die zich direct onder het platte dak bevindt geen intensieve leefruimte of natte ruimte is, kunt u Morgo ProFol Varia toepassen. Deze vochtvariabele en dampremmende folie zal in de wintermaanden het meest dampdicht zijn en in de zomermaanden het minst.

Wanneer er wél een intensieve leefruimte of natte ruimte onder het dak zit…

De andere optie die u heeft is het toepassen van een zware dampremmer, waarmee u onder het platte dak als het ware een damp-dichte doos creëert. In dit geval kan men de Morgo ProFol PE folie met een dikte van minimaal 200mu toepassen. Daarbij is het van belang dat alle overlappingen, aansluitingen en doorboringen luchtdicht worden afgetaped. Dit kunt u doen met de Morgo Airseal Green tape of de Morgo Airseal Transparant tape.

Meer weten over dakfolies voor platte daken?

Op www.morgofolietechniek.com kunt u terecht voor alle technische gegevens en verwerkingsvoorschriften van de hierboven genoemde producten. Bij twijfel over welke dakfolie het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing kunt u altijd even contact met ons opnemen. We helpen u graag met een deskundig advies!