Het aanbrengen van een dampremmende laag op gevels en daken is van cruciaal belang om te voorkomen dat warme, vochtige lucht van binnenuit in de constructie trekt en daar gaat condenseren. Zonder dampremmende laag kunnen zowel het isolatiemateriaal als de constructie zelf onherstelbaar beschadigen. Morgo Folietechniek levert voor elke toepassing de juiste dampremmende folie. Maar hoe moet u zo’n dampremmer bevestigen?

Aan welke zijde van de constructie moet ik een dampremmer bevestigen?

Een dampremmende folie dient altijd te worden aangebracht aan de warme zijde (binnenkant) van de constructie, onder het isolatiemateriaal. Om verzekerd te zijn van een optimale werking van de dampremmer, moeten alle aansluitingen, doorvoeren en naden op de juiste manier worden afgedicht.

Hoe moet ik een dampremmer bevestigen?

Om te beginnen maakt u de dampremmende folie vast met nieten; de voorkeur gaat hierbij uit naar RVS nieten. Nieten creëren vanzelfsprekend kleine gaatjes in de dampremmende folie. Daarom moeten de plekken waar nieten zitten zorgvuldig met tape worden afgewerkt.

Heeft u Morgo ProFol PE folie gebruikt als dampremmer, dan kunt u de nieten aftapen met de Morgo Airseal Green tape of de Morgo Airseal transparant tape. Als Morgo ProFol Reflex folie als dampremmer is toegepast, dient u de Morgo Airseal Reflex tape te gebruiken. De tapes kunnen ook worden toegepast om de andere overlappingen, bevestigingspunten en aansluitingen af te tapen.

Meer weten over dampremmers?

Op de www.morgofolietechniek.com vindt u alle technische gegevens en verwerkingsvoorschriften van de hierboven genoemde producten. Mocht u desondanks twijfelen over product het best geschikt is voor uw specifieke toepassing, neem dan even contact met ons op. We zijn u graag van dienst met een deskundig advies!