Wanneer we spreken over het isoleren van ramen, denkt men vaak eerst aan het plaatsen van isolerende HR++ beglazing. Dat is natuurlijk zeker aan te raden, maar het isoleren van de raamsparing zelf is minstens zo belangrijk. Hoe krijg je een raamsparing water- en luchtdicht? Morgo Folietechniek laat u graag zien welke mogelijkheden u heeft.

Hoe krijg je een raamsparing water- en luchtdicht?

Voor de juiste afdichting rondom raamkozijnen biedt Morgo Folietechniek diverse oplossingen, welke we hieronder kort zullen toelichten:

Morgo Liquid

Morgo Liquid is een elastische, goed hechtende afdichtingspasta die gemakkelijk met een kwast kan worden aangebracht. Het product beschikt over uitstekende dampremmende, waterkerende en UV-stabiele eigenschappen. Ideaal voor het afdichten van raamkozijnen en vensterbanken in combinatie met Morgo Geotextiel.

MorgoAirseal tape

Een andere oplossing om een raamsparing water- en luchtdicht te krijgen, is met behulp van onze MorgoAirseal tapes. U heeft daarbij de keuze uit verschillende varianten, waaronder MorgoAirseal Grey tape, MorgoAirseal Black tape, MorgoAirseal Green tape, MorgoAirseal Transparant tape en MorgoAirseal Black UV-FR tape. Wanneer er zeer hoge eisen aan de SD-waarde worden gesteld, biedt MorgoAirseal Reflex Tape uitkomst. Voor het beschermen van kozijnen gedurende de bouwfase adviseren wij het gebruik van MorgoAirseal Protect tape.

Profol EPDM en Morgo Zelfklevende EPDM tape

Wanneer er sprake is permanente UV-belasting rondom de kozijnen, adviseren wij het gebruik van Zelfklevende EPDM tape. Hiermee creëert u gemakkelijk een waterkerende en dampremmende laag langs de raamkozijnen. De oplossing die de meeste garanties biedt is het maken van Profol EPDM manchetten op maat, al een geheel gelast.

Meer weten over het isoleren van raamsparingen?

Op de www.morgofolietechniek.com vindt u alle technische gegevens en verwerkingsvoorschriften van de bovengenoemde producten. Indien u twijfelt over het juiste product voor uw specifieke toepassing kunt u contact met ons opnemen. We helpen u graag met een deskundig advies!