In zowel de nieuwbouw als bij renovatie wordt er steeds meer aandacht besteedt aan isolatiewaarden. Dat is niet zo verwonderlijk. Want hoe beter een woning geïsoleerd is, hoe minder energie er nodig is om de woning te verwarmen. En dit speelt een grote rol bij onder andere duurzaam bouwen en energieneutraal bouwen. Nu krijgen we geregeld de vraag: Bestaat er een folie die iets toevoegt aan de isolatiewaarde?

Hoe zat het ook al weer met isolatiewaarden?

Isolatiewaarden worden op verschillende manieren uitgedrukt. Zo kijkt men onder andere naar de R-waarde (het isolerend vermogen van materialen), de RD-waarde (de warmteweerstand van het materiaal zoals door de fabrikant is aangegeven), de L-waarde (hoeveel warmte een materiaal geleidt) en de U-waarde (hoeveel warmte een materiaal per seconde doorlaat). Al die verschillende isolatiewaarden komen samen in de Rc-waarde: de totale isolatiewaarde van een constructie.

Bestaat er een folie die iets toevoegt aan de isolatiewaarde?

Morgo Folietechniek levert verschillende isolatiewaarde-verhogende dak- en wandfolies, welke verkrijgbaar zijn in zowel damp-open als dampremmende varianten.

Een goed voorbeeld is MorgoVent Reflex. Deze damp-open, waterkerende wandfolie is opgebouwd uit vier lagen, waarvan de bovenste een aluminium toplaag is. Indien de aluminium toplaag richting een zwak-geventileerde of stilstaande spouw gericht wordt, kan er een verhoging van ongeveer 0,45 Rc gerealiseerd worden. In situaties met een geventileerde spouw geldt een verhoging van 0,30 Rc.

Ook Morgo Profol ISO Reflex kan iets toevoegen aan de isolatiewaarde. Deze isolerende dampremmer is speciaal ontwikkeld om aan te brengen aan de binnenzijde van een constructie en kan een verhoging van 0,2 Rc opleveren.

Om van een maximale Rc-verhoging verzekerd te zijn is het van belang dat alle kieren en naden aan de binnenzijde van de constructie zorgvuldig worden afgedicht. Hiervoor adviseren wij het gebruik van Morgo Airseal Reflex Tape.

Meer weten over isolatiewaarde verhogende folies?

Op www.morgofolietechniek.com kunt u alle technische gegevens en verwerkingsvoorschriften van de hierboven genoemde producten vinden. Komt u ergens niet uit of heeft u behoefte aan een deskundig advies op maat? Neem dan even contact met ons op voor een deskundig advies op maat!