Van verzorgingshuis naar modern wooncomplex

Verzorgingstehuis Mauritshof in Klundert is in een paar jaar tijd volledig omgebouwd naar een eigentijds en duurzaam wooncomplex voor senioren. In het nieuwe appartementencomplex staat niet het ‘zorgen’, maar het woonkarakter centraal.

Morgo Firetdoek in open lattenbinnenwanden

Bij het ontwerp en de bouw draaide alles om comfort, leefbaarheid en veiligheid voor de nieuwe bewoners. De toepassing van Morgo Firetdoek in het interieur sluit daar perfect bij aan. Voor de afwerking van open lattenbinnenwanden is gekozen voor Morgo Firetdoek in de kleur zwart. In combinatie met de vurenhouten latten geeft dit een mooie rustige, eigentijdse uitstraling.

Brandwerende eigenschappen zorgen voor extra veiligheid

Met het Morgo Firetdoek zijn de achterliggende constructies van de open lattenwanden in de Mauritshof mooi weggewerkt. Doordat het doek brandvertragend is gemaakt, heeft het naast een esthetische functie ook een brandwerende functie voor extra veiligheid.

Akoestische functie vermindert geluidsoverlast

Open wand- en plafondconstructies maken binnenruimten gevoeliger voor omgevingsgeluiden. In een wooncomplex met 53 appartementen en 24 zorgkamers is geluidshinder echt ongewenst. Daarom beschikt het Firetdoek dat is toegepast in de Mauritshof over geluiddempende eigenschappen, die het doek een extra akoestische functie geven.

Morgo Firetdoek op diverse materialen gemakkelijk te verwerken

Morgo Firetdoek is een dampopen, vocht- en schimmelbestendig, lichtgewicht (ca.150gr per m2) vliesdoek. Het kan door middel van nieten of schroeven gemakkelijk en snel worden aangebracht op diverse materialen zoals metaal, gips of hout.

Morgo Firetdoek is in de basis een interieurproduct. Het nonwoven vliesdoek wordt dus met name binnen toegepast. Onder meer voor de afwerking van open lattenbinnenwanden, open lattenplafonds en geperforeerde plafondsystemen. Maar ook buiten zijn er mogelijkheden om Firetdoek toe te passen.

Resultaat: prachtige, levensloopbestendige seniorenappartementen

In de zomer is de laatste hand gelegd aan de bouw, waarna het wooncomplex is opgeleverd. Het resultaat: prachtige, levensloopbestendige appartementen, waar duurzaam comfort voorop staat en bewoners op maat gebruik kunnen maken van goede faciliteiten.