Dampwerende folie

✔ Makkelijk verwerkbaar
✔ Ruim assortiment
✔ Licht gewicht

Dampwerende folie

Dampwerende folie wordt gebruikt in daken en gevels, om te voorkomen dat vocht binnendringt in de constructie en daar condenseert. Vocht kan namelijk ongemerkt jarenlang inwerken op de constructie waardoor (hout)rot en schimmels vrij spel hebben. Dit is niet alleen slecht voor de gezondheid maar ook gevaarlijk voor de integriteit van de constructie. Dampwerende folies voorkomen bovendien luchtstroming door de isolerende werking en daarmee warmteverlies. Derhalve zijn ze onmisbaar voor nieuwbouwprojecten waar energiebesparing, isolatie en een optimaal leefklimaat centraal staan in combinatie met een dampopen folie.

Dampwerende folie als luchtdichting

ProFol van Morgo Folietechniek is een toonaangevende dampremmende folie die is gemaakt van polypropeen of polyethyleen. De combinatie van deze materialen zorgt voor een nagenoeg ongeëvenaarde dichtheid, waardoor optimale vochtregulatie gegarandeerd is. Deze dampwerende folie kan daarnaast ook uitstekend worden toegepast als luchtdichting in het kader van passief ofwel luchtdicht bouwen. ProFol is leverbaar in diverse varianten met elk zijn eigen specificaties. Van de relatief standaard ProFol PE tot en met de vochtvariabele ProFol Varia en de ProFol ISO Reflex, die behalve over een extra reflecterende, isolerende laag, over een interne wapening beschikt.

Profol Reflex

Toonaangevende totaaloplossingen

Naast het brede aanbod van dampwerende folie biedt Morgo Folietechniek waterkerende dampdoorlatende folie voor dak en gevel alsmede aanvullende producten die het toepassen van deze folies vereenvoudigen, zoals MorgoAirseal Tapes. Deze tape staat garant voor een luchtdichte afdichting van elke dampremmende folie, een onderwerp dat steeds meer prioriteit krijgt. Het vergt echter ook veel kennis want voor elke toepassing (binnen, buiten, UV-stabiel, luchtdicht, waterkerend, damp-open) gelden andere regels. De specialisten van Morgo beschikken over de kennis en kunde om u uitgebreid te adviseren over het juiste gebruik van dampremmende folie alsmede aanverwante producten. Stuk voor stuk zijn het toonaangevende totaaloplossingen voor elk nieuwbouwproject.

Gerelateerde producten

Alle producten

“Morgo is niet alleen leverancier maar heeft ook alle kennis in huis om ons optimaal te adviseren. Niet alleen met betrekking tot folies, maar ook wat betreft afdichtingsmaterialen.”

- Ton Schoorlemmer, voorman Van Wijnen Recreatiebouw


Meer weten over dampwerende folies?

Morgo Folietechniek is al meer dan dertig jaar specialist in het ontwikkelen, produceren en leveren van dampwerende folies voor daken, wanden en gevels.

Wilt u meer weten over dampwerende folies of onze andere vochtregulerende bouwfolies? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

Uw kennispartner in bouwfolie oplossingen

Advies op maat
Belgium version of this website