Dampdoorlatende folie

✔ Makkelijk verwerkbaar
✔ Ruim assortiment
✔ Interne kwaliteits bewaking

Dampdoorlatende folie

Er zijn verschillende soorten vochtregulerende folies die helpen om een gezond binnenklimaat in (kantoor)gebouwen en woningen te realiseren. Dampdoorlatende folies zorgen ervoor dat vocht van binnenuit naar buiten kan worden afgevoerd en tegelijkertijd hebben ze een waterkerende functie zodat vocht van buitenaf niet kan binnendringen in de dak- of wandconstructie. Bovendien voorkomen dergelijke folies windcirculatie in de achterliggende wolisolatie waarmee het energieverbruik van het gebouw wordt teruggedrongen. 

MorgoVent 120

Waterkerende dampdoorlatende folie

In tegenstelling tot dampremmende folies, die worden toegepast aan de binnenkant van een dakconstructie of gevel, worden dampdoorlatende folies aan de buitenkant van de constructie gebruikt vanwege hun waterkerende eigenschappen. Daar heeft deze folie dus een tweeledige functie. Enerzijds fungeert de folie als waterkering en tegelijkertijd dient het dampdoorlatende materiaal te 'ademen' zodat waterdamp van binnenuit naar buiten wordt afgevoerd. Het is namelijk onvermijdelijk dat ondanks het gebruik van dampremmende folies aan de binnenkant er vocht doordringt in de constructie vanwege talloze openingen die in de constructie gemaakt wordt ten behoeve van leidingen, ramen en doorvoeren. Het is cruciaal om dit vocht naar buiten af te kunnen voeren. Gebeurt dit niet dan zal dit condenseren in de constructie van het dak of de gevel, met als gevolg dat schimmels, houtrot en corrosie de constructie kunnen verzwakken.

Morgo Folietechniek is al jarenlang marktleider op het gebied van dampdoorlatende en dampdichte folies voor de bouw en biedt verschillende totaaloplossingen zoals met MorgoVent en MorgoTop.

Dampdoorlatende folie welke zijde?

Anders dan bij dampremmend folie, wordt dampdoorlatende folie aan de buitenzijde van de constructie geplaatst. Enerzijds fungeert de folie hier als waterkering en anderzijds heeft het een dampdoorlatende functie. Dit laatste zorgt ervoor dat dat vocht in de constructie, dat veelal door condensatie ontstaat, het pand en het isolatiemateriaal niet kan aantasten.

Morgo dampdoorlatende folie

Dampdoorlatende folie voor 'standaard' daken en gevels.

MorgoVent is een dampdoorlatende folie die veel wordt gebruikt voor 'standaard' daken als gevels. De waterkerende eigenschappen zijn uitstekend, terwijl de het ademende karakter ervoor zorgt dat vocht kan ontsnappen en het binnenklimaat aangenaam blijft. Daarnaast beschikt deze dampdoorlatende folie, net als alle andere folies van Morgo, over uitstekende mechanische eigenschappen waardoor onder meer regen en (stuif)sneeuw geen kans krijgen de achter- of onderliggende constructie aan te tasten.

Dampdoorlatende folie voor flauw hellende daken

MorgoTop is een dampdoorlatende folie die speciaal is ontwikkeld voor flauw hellende daken. Bij flauw hellende daken of een relatief open dakbedekking, zoals Oudhollandse pannen, hebben externe factoren, zoals regen, (stuif)sneeuw, temperatuur en UV meer kans de onderliggende constructie aan te tasten. De uit hoogwaardige kunststoffen opgebouwde MorgoTop folies bieden een optimale bescherming van de achterliggende constructie.

MorgoTop standaard

Gerelateerde producten

Alle producten

 “Morgo Folietechniek was al in een vroeg stadium bij ons project betrokken. Niet alleen als leverancier, maar nadrukkelijk ook als adviseur.”

- René de Nijs, van Metal Design Works


Meer weten over dampdoorlatende folies?

Morgo Folietechniek is al meer dan dertig jaar specialist in het ontwikkelen, produceren en leveren van dampdoorlatende folie voor daken, wanden en gevels.

Wilt u meer weten over dampdoorlatende folies of onze andere vochtregulerende bouwfolies? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

Uw kennispartner in bouwfolie oplossingen

Advies op maat
Belgium version of this website