Cellulose isolatie

✔ Hoge isolatiewaarden
✔ Geluidsisolerend
✔ Brandwerend

Cellulose isolatie

Cellulose Isolatie is een milieuvriendelijk, thermisch en akoestisch hoogwaardig isolatiemateriaal, vervaardigd uit gerecycled krantenpapier. Het is geschikt voor het isoleren van gevels, spouwmuren, houtskeletbouw, daken en vloeren bij zowel nieuwbouw als bestaande bouw (renovatie). Het product is zeer geschikt om toe te passen bij luchtdicht en passief bouwen.

Morgo Cellulose

Wat is Cellulose isolatie

Cellulose is een natuurlijke vezel die voorkomt in planten en bomen. Papier, de basisgrondstof van Cellulose isolatie, bestaat daarmee ook grotendeels uit cellulose vezels. Cellulose isolatie beschikt over bijzonder goede, isolerende eigenschappen, zowel thermisch als akoestisch, is heel betaalbaar, duurzaam en makkelijk aan te brengen. Dit maakt het product zeer interessant als isolatieproduct voor zowel nieuwbouw als bestaande gebouwen.

Belangrijkste eigenschappen van Cellulose isolatie:

 • Hoge thermische isolatiewaarden (L-waarde 0.039W/m2K)
 • Goede geluidsisolerende werking
 • Goede brandwerende eigenschappen (brandklasse B bij 100mm)
 • Vochtregulerend en ademend
 • Lage warmteoverdracht van buiten naar binnen


Morgo Isoblow Element

Hoe wordt Cellulose isolatie gemaakt?

Voor het produceren van Cellulose isolatie worden gerecyclede kranten gebruikt. De oude kranten worden machinaal versnipperd. Het versnipperen zorgt ervoor dat de cellulosevezels zich makkelijk met elkaar verweven, waardoor een zeer dichte isolatielaag ontstaat. Aan de vezels worden minerale zouten toegevoegd die de cellulosevezels beschermen tegen rotting, schimmels, vocht en ongedierte. Tevens worden hierdoor de brandwerende eigenschappen van cellulose versterkt!

Voordelen van Cellulose isolatie

Deze combinatie van eigenschappen maakt Cellulose isolatie een van de meest milieuvriendelijke en goedkoopste isolatieproducten die er momenteel beschikbaar zijn.

 • Zeer milieuvriendelijk materiaal
 • Realiseert forse energiebesparing
 • Zorgt voor een gezond leefklimaat
 • Duurzaam en ecologisch verantwoord
 • Zeer geschikt voor toepassing in bestaande bouw
 • Creëert naadloze, koudebrugvrije isolatielaag
 • Zeer geschikt voor luchtdicht en passief bouwen


Morgo Isoblow element

Cellulose isolatie nadelen

Naast vele voordelen, heeft cellulose isolatie ook nadelen. In tegenstelling tot glaswol kan deze vorm van isolatie niet vrijhangend tussen kepers worden geplaatst. Er zal eerst een ondergrond geplaatst moeten worden waar de cellulose isolatie op kan rusten. Het isolerend vermogen is daarnaast lager dan bijvoorbeeld PU of polystyreen. En cellulose is minder bestand tegen vuur dan andere isolatiematerialen.

Cellulose isolatie eenvoudig aan te brengen

Cellulose isolatie kan op verschillende manieren worden aangebracht. De meest eenvoudige manier is met behulp van de Morgo Isoblow Elements. Deze inblaasapparatuur zorgt voor een snelle en krachtige manier van inblazen. Doordat de Cellulose isolatie onder hoge druk wordt ingeblazen, voegt het materiaal zich naadloos rondom balken, leidingen en cement- of steenuitstulpingen. Het vormt zich volledig naar de ruimte waarin het wordt aangebracht. Zo worden kwaliteit en een extreem goede luchtdichting gegarandeerd.


Gunstige prijs-kwaliteitsverhouding: investeringen sneller terugverdiend

Wanneer er in bestaande gebouwen isolerende maatregelen genomen worden, spelen de prijs en terugverdientijd van de investering een grote rol bij de keuzes die worden gemaakt. Investeringen worden immers gemiddeld pas na 5 tot 15 jaar terugverdiend.

Cellulose isolatie daarentegen is relatief goedkoop en springt er ook qua investering en terugverdientijd gunstig uit! De gunstige prijs in combinatie met de jaarlijkse energiebesparing (9-11 m3 gas per geïsoleerde m2) zorgen voor een gemiddelde terugverdientijd van 1,5-4 jaar. Ofwel, binnen 4 jaar levert de investering jaarlijks financieel voordeel op!

Gerelateerde producten

Alle producten

“Morgo Folietechniek was al in een vroeg stadium bij ons project betrokken. Niet alleen als leverancier, maar nadrukkelijk ook als adviseur.”

- René de Nijs, van Metal Design Works


Morgo Cellulose isolatie voldoet aan hoogste Europese kwaliteitsnormen


Cellulose isolatie is een natuurlijk en milieuvriendelijk isolatieproduct gemaakt van 100% gerecycleerd krantenpapier. Het zorgt thermisch en akoestisch voor hoogwaardige isolatie van daken, houtskeletbouw, muren en vloeren, zowel in nieuwbouw als in bestaande bouw.


De kwaliteit van Morgo Cellulose wordt zowel intern als extern streng gecontroleerd en voldoet aan de Europese kwaliteitsnormen. Cellulose isolatie sluit perfect aan bij de ontwikkelingen op het gebied van energiezuinig, energieneutraal, luchtdicht en passief bouwen.


Wilt u meer weten over Morgo Cellulose isolatie of de Morgo Isoblow Elements?

Neem dan vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

Uw kennispartner in bouwfolie oplossingen

Advies op maat
Belgium version of this website