Dampopen folie
✔ Marktleider in bouwfolie
✔ Just in time delivery
✔ Uitgebreide kwaliteitsbewaking

Dampopen folie

Dampopen folie is onder meer ontwikkeld in het kader van luchtdicht bouwen. In de praktijk is er echter nog veel onduidelijkheid bij architecten, aannemers en houtskeletbouwers over hoe dak- en wandconstructies het beste luchtdicht gemaakt kunnen worden, en welke producten daar voor nodig zijn. Het resultaat is dat er vaak verkeerde producten worden gebruikt of dat de juiste vochtregulerende folie verkeerd wordt toegepast. Hierdoor ontstaan luchtlekken en koudebruggen en worden de toegezegde rc-waardes niet gehaald.

Dampopen folie

Kort gezegd wordt dampopen folie toegepast op een gevel of dak. De folies hebben een tweeledige taak: waterkerend om de constructie te beschermen tegen regen en sneeuw van buitenaf, en dampdoorlatend vanwege het doorlaten van vocht dat uit de constructie moet verdampen. Vocht dat niet uit een constructie kan verdampen heeft namelijk desastreuze gevolgen en kan leiden tot schimmelvorming, (hout)rot en aantasting van de constructie.

De keuze voor een dampopen folie

Om te voorkomen dat er achteraf allerlei maatregelen getroffen moeten worden om problemen te verhelpen is het verstandig de online Productwijzer te raadplegen. Ook kunt u natuurlijk de hulp van onze experts inroepen als u twijfelt over de keuze voor een dampopen folie. Bij Morgo begrijpen we namelijk als geen ander dat iedereen die actief is in de bouw geconfronteerd kan worden met complexe uitdagingen die komen kijken bij het 'nieuwe bouwen'. Wij geloven er echter in dat we met onze bouwfolies en expertise een compleet programma aanbieden als oplossing voor uiteenlopende uitdagingen.

Wanneer het dampopen folie betreft heeft u onder andere de keuze uit deze folies:

MorgoVent
Speciale dak- en wandfolie. Waterkerend en dampopen, waardoor regen niet de constructie binnen kan dringen, terwijl waterdamp (vocht) eenvoudig zijn weg naar buiten vindt.

MorgoTop
Een waterkerende, dampopen folie. UV-stabiel en speciaal ontwikkeld voor toepassing op flauw hellende daken en onder PV-panelen.

MorgoFassade
Deze wandfolies zijn waterkerend, dampopen, UV-stabiel en speciaal ontwikkeld voor toepassing achter gedeeltelijk open gevelbekleding.

Wilt u meer weten over de dampopen en vochtwerende folie van Morgo Folietechniek? Neem dan vandaag nog contact op met ons kantoor tel 0575-511 508.

Direct naar MorgoTop Standaard - MorgoFassade Slim


Bekijk hier onze producten

Bouwfolies

Van dak-, wand- en gevelfolies tot en met inpakfolies en vloerfolies. Al dan niet waterkerend, dampopen, UV-stabiel of isolerend. Voor iedere toepassing en ieder bouwproject bieden we innovatieve en duurzame folie-oplossingen. 

ga verder

Tapes en afdichting

Onder de naam MorgoArseal leveren we een complete lijn afdichtingstapes en aanverwante producten. Voor luchtdicht bouwen zijn hoogwaardige tapes, manchetten, afdichtingsbanden, lijmen, kitten en afdichtingsprofielen onmisbaar.

ga verder

Waterkering

In ons complete productprogramma aan waterkerende folies vindt u producten variërend van EPDM, DPC, PVC tot en met geventileerde ondervorsten, lateislabben en MorgoFormflash loodvervangers.

ga verder
Belgium version of this website